ott kell lennünk

2017.07.20. 13:47

A Duna Arénában szerezhetnek aranyat a magyar férfi pólósok

A margitszigeti Hajós Alfréd Uszoda helyett a Duna Arénában lehet a férfi vízilabdatorna döntője a vizes világbajnokságon, amennyiben a magyar válogatott is érdekelt lesz a mérkőzésen.

Budapest, 2017. július 19. A magyar válogatott játékosai a férfi vízilabdatorna B csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkõzés elején a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

A vizes sportágakat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) csütörtöki tájékoztatása szerint azért vetődött fel, hogy a fináléra a 7000 fő befogadására alkalmas margitszigeti helyszín helyett a 12 ezres Duna Arénában kerüljön sor, mert a csoportkörben eddig a magyar férfi és női válogatott meccsein is telt ház és kiváló hangulat volt.

Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke az ügyben egyeztetett Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével, majd vele egyetértésben tárgyalt Cornel Marculescuval, a FINA ügyvezető igazgatójával arról, van-e lehetőség az eredetileg kijelölt helyszín megváltoztatására.

„A nehézségekkel mindenki tisztában van, a váltás esetén az eladott, helyre szóló jegyeket nyilván hasonló pozícióba szóló belépőkre kell átváltani. Mindez megérheti a fáradságot, hiszen további ötezer ember biztathatja a katlanban a magyar válogatottat”

– áll a nemzetközi szövetség közleményében.

A FINA közleménye hangsúlyozza, hogy az esetleges váltás még nagyobb gondot jelenthet az esemény televíziós közvetítői számára, akiknek a 20.10-kor véget érő úszóversenyek után teljesen át kellene építeniük a kameraállásaikat. Emiatt viszont az eredetileg kitűzött 20.30-as kezdés biztosan nem tartható a vízilabda-finálé esetén, és amennyiben egy órával később indulna a mérkőzés, azt egyeztetni kell az eseményt sugárzó valamennyi tévétársasággal is.

Emellett az uszoda teljes kiürítését, illetve a pólódöntőre érkezők beengedését is le kellene tudni alig több mint egy óra alatt, továbbá a medenceteret is teljesen át kell rendezni. A vízilabda-finálé után azonban mindent vissza kellene állítani az eredeti állapotába, mert másnap ugyanott lesz az úszóviadal zárónapja.

Mindezek ellenére Cornel Marculescu közölte Gyárfás Tamással, hogy ennyivel tartoznak a hazai rendezőknek, így a FINA-nál mindenki partner a megvalósításban.

(Borítókép: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd)

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!