vizes vb – úszás

2017.07.27. 19:59

Eredmények a csütörtöki úszóknál

Ma sem vallottak kudarcok a magyar úszók, Bernek és Telegdy elődöntőt, a női 4x200-as váltó döntőt ment.

Budapest, 2017. július 27. Bernek Péter (j) és Telegdy Ádám a férfi 200 méteres hátúszás elõdöntõje után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Illyés Tibor

Bernek Péter 1:55.79 perces országos csúccsal a hatodik idővel jutott döntőbe, Telegdy Ádám pedig a 9. helyen zárt 200 méter háton csütörtökön a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

Mindketten az első elődöntőben álltak rajtkőre, Bernek a 4-es, Telegdy a 6-os pályáról vágott neki a négy hossznak.

Az előfutamokkal ellentétben ezúttal a riválisok erősebben kezdtek, a táv felénél a középmezőnyben voltak a magyarok, a hajrát követően végül Bernek holtversenyben harmadikként, Telegdy ötödiknek csapott célba. Előbbinek sikerült a terve, hiszen megjavította 1:55.88-as, 2012-es országos csúcsát, utóbbi pedig nagyot faragott egyéni legjobbjából (1:57.17), 1:56.69 perc mostantól pályafutása leggyorsabbja.

A Késely Ajna, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka összeállítású 4x200 méteres gyorsváltó a hatodik helyen végzett csütörtökön a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A négyes – amely egy helyen változott a délelőttihez képest, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka váltotta Gyurinovics Fannit – 7:51.33 idővel csapott célba.

Elsőként a 15 éves Késely Ajna állt rajtkőre, volt ugyan ötödik is, de csak a hetediknek ért be. Ezt követően Jakabos Zsuzsanna ugrott a medencébe, de nem tudott faragni a hátrányon. Verrasztó Evelyn sem tudta feljebb hozni a csapatot, így Hosszú Katinka nagy feladat elé nézett. Száz méter után már a hatodik volt, de talán kissé el is fáradt ennek a hátránynak a ledolgozásában, így az utolsó 50-en már nem tudott előrébb jönni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában