elúszott a továbbjutás

2017.07.24. 21:39

Nem bírtak Kanadával a magyar lányok

A magyar női vízilabda-válogatott 6-4-es vereséget szenvedett a hazai rendezésű vizes világbajnokság negyeddöntőjében.

Budapest, 2017. július 24. Szûcs Gabriella (k), valamint a kanadai Monika Eggens (b) és Joelle Bekhazi a nõi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország - Kanada mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

Kilenc világbajnoki meccset vívtunk eddig Kanadával, ötöt nyertünk mi, négyet ők.

Hétfő este sem volt kérdés, hogy a hazai rendezésű vb-n a hatodik győzelmet is be kell zsebelnünk. Sajnos nem így történt.

Az első negyed mindössze egyetlen gólt hozott, Kanada az első támadásból betalált, a magyar lányok elég indiszponáltan kezdték a mérkőzést, 12 lövésünkből egy sem landolt az ellenfél hálójában, a kapufán viszont annál több.

A következő negyed aztán az előzővel pont ellentétes nyitányt hozott, Szilágyi Dorottya rögtön megtörte a magyar gólképtelenséget, és kiegyenlített. A kanadaiak újra megszerezték a vezetést, de Czigány Dóra révén ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Sikeres akciónk után Monika Eggens bevette a magyar kaput, 3-2 oda. A negyed utolsó perce három gólt is hozott, részünkről Illés Anna és Takács Orsi, kanadai részről pedig Eggens jegyezte már a negyedik találatát, a félidőt 4-4-es eredménnyel zártuk.

A harmadik negyedben sem tudtuk átvenni a vezetést, az ellenfél egy emberelőnyt kihasználva ismét a javára fordította az állást. Úgy tűnt, Eggenst képtelenek vagyunk kikapcsolni a játékból. Sajnos a helyzetkihasználásunk a későbbiekben sem javult, de a kanadaiak sem tudtak kétgólos előnyre szert tenni. 5-4-gyel várhattuk a záró negyedet.

Az utolsó nyolc perc sem hozta a gólok sorát, sőt a magyar csapat egyszer sem tudta bevenni az ellenfél kaput. Távoli lövéseink nem találtak utat a hálóba, a labdát nem tudtuk pontosan bejátszani, jól szorítottak ki minket a kanadaiak. Két és fél perccel a vége előtt pedig még nagyobb hátrányba kerültünk.

Kanada 6-4-re legyőzte Magyarországot, ezzel bejutott az elődöntőbe.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában