Budapesti férfi tenisztorna

2018.04.26. 16:35

Párosban is búcsúztak Fucsovicsék

A Fucsovics Márton, Balázs Attila páros a negyeddöntőben kiesett a budapesti, 501 ezer euró (156 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

(LtoR) - Hungary's Attila Balazs and Marton Fucsovics celebrate after winning a point during the double match as part of the Davis Cup World first round tennis match between Belgium and Hungary, on February 3, 2018, in Angleur. / AFP PHOTO / BELGA / ERIC LALMAND / Belgium OUT

Forrás: AFP/BELGA

Fotó: Eric Lalmand

A szabadkártyás kettős – a páros küzdelmek egyetlen hazai indulója – második mérkőzésén a japán Ben McLachlannel és a német Jan-Lennard Struff-fal csapott össze csütörtökön hűvös-szeles időben. A második helyen kiemelt ellenfél 1:1-nél egy vitatott ponttal elvette Fucsovics adogatását, majd főként az új-zélandi születésű, párosspecialista McLachlan remek megoldásaival tartotta előnyét. A játszma hajrájában 3:5-nél Balázs is elbukta a szerváját, ami már a szettbe került.

A folytatásban rögtön brékelt a rivális, és a hálónál brillírozó japán révén 3:0-ra elhúzott. Ez a hátrány sorsdöntőnek bizonyult, mivel a különbség megmaradt, és egy óra elteltével az ellenfél ünnepelhetett.

„Remekül szervált és röptézett az ellenfél, nehezen alakult ki labdamenet” – értékelt Fucsovics a meccs után. „Az erős szél, illetve az első szettben az a nagy bírói hiba is megzavart bennünket, de tény, hogy jobb volt a rivális” – tette hozzá.

Mivel korábban egyesben Fucsovics, Balázs és Piros Zsombor is befejezte szereplését, a magyarok számára ezzel véget ért a viadal a Kopaszi-gáton.

Egyesben a szerdán Pirost búcsúztató Mihail Juzsnij mindössze három játékot nyert a nyolcadik helyen kiemelt olasz Andreas Seppi ellen.

Búcsúzott a torna egyik sztárja, a negyedikként rangsorolt Denis Shapovalov is. Miután erőnyerőként nem kellett pályára lépnie a nyitókörben, a 19 éves kanadai első meccsén sima vereséget szenvedett a georgiai Nikolosz Baszilasvilitől.

Eredmények:

páros, negyeddöntő:

Ben McLachlan, Jan-Lennard Struff (japán, német, 2.) – Fucsovics Márton, Balázs Attila 6:3, 6:3

egyes, nyolcaddöntő:

Baszilasvili (georgiai)-Shapovalov (kanadai, 4.) 6:2, 6:4

Seppi (olasz, 6.)-Juzsnij (orosz) 6:1, 6:2

Borítókép: Fucsovics és Balázs még a belgák elleni Davis-kupa meccsen

AFP / BELGA / Eric Lalmand

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!