Ország-világ

2021.09.12. 14:35

Újabb világbajnoki címet szerzett a Majthényi-Domokos páros

A Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős nyerte a spanyolországi Alteában rendezett vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságot. A kiváló magyar sportolók már harminc éve versenyeznek együtt.

Balatonföldvár, 2019. szeptember 16. Az elsõ futam késõbbi harmadik helyezettje, a 13-szoros világbajnok Majthényi Szabolcs (elöl) és Domokos András páros a vitorlázó Repülõhollandi Európa-bajnokság elsõ napján 2019. szeptember 16-án. Az Eb-n 15 ország 58 egysége indul. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A magyar szövetség honlapja szerint a Spartacus VE párosa a megrendezett kilenc futamból hetet megnyert, kétszer pedig második lett, így órási fölénnyel győzött – írja az Origo.

A koronavírus-járvány miatt a tengerentúli vitorlázók nem utaztak el Európába, így ezúttal csupán hat nemzet 34 hajója indult a világbajnokságon, köztük öt magyar egység. Az ezüstérmes a német Kai Uwe Ludtke, Kai Schäfers páros lett, a bronzérmet a spanyol Francisco Martinez Torregrosa, Jose Luis Ruiz Giron kettős nyerte.

A magyar indulók közül Ziegler János és Czeizel Balázs a kilencedik, Süli András és Papp Dávid a 13., Tenke Péter és Polgár Csaba a 14., Gáborjáni Szabó Gábor és Pfeningberger András pedig a 19. lett.

Majthényi és Domokos idén éppen harminc éve versenyeznek együtt, és immár húsz világ- és Európa-bajnoki aranyérmük van.

Első világbajnokságukat Adelaide-ben nyerték 1994-ben.

– Kisebb volt a mezőny a szokásosnál, de sok nagy ellenfelünk itt volt. A németekkel, a hollandokkal küzdöttünk a legtöbbet, de például a spanyol páros nagyon érezte a helyi viszonyokat – nyilatkozta Majthényi.

Hozzátette, a gyenge szelet óriási lökések kísérték, ezért nagyon nehéz és trükkös volt a hajóvezetés.

– Mi már tapasztaltunk ilyet, de akik például tavakról jöttek, azoknak nagyon nehéz lehetett ezekhez alkalmazkodni – magyarázta.

Megjegyezte, talán az egyik legnehezebb, fizikailag legkimerítőbb versenyük volt ez pályafutásuk során, mert a futamok a megszokott 45-50 perc helyett másfél-két órán keresztül tartottak a 30 fok feletti hőségben.

Borítókép: Majthényi Szabolcs (elöl) és Domokos András páros a vitorlázó Repülőhollandi Európa-bajnokságon Balatonföldváron 2019. szeptember 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!