Végjáték

2018.04.26. 11:14

Kirúgta az Operettszínház Kerényi Miklós Gábort

A színház egykori művészeti vezetője zaklatási botránya miatt ugyan már ősz óta nem dolgozott a teátrumnál, de egy döntés értelmében fizetését még felvehette volna júliusi nyugdíjazásáig.

Budapest, 2017. április 7. Kerényi Miklós Gábor (KERO) Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas rendezõ, színigazgató, kiváló mûvész a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas és EMeRTon-díjas színmûvész, énekes munkásságát idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Fotó: Zih Zsolt

Kerényi Miklós Gábort kirúgta a Budapesti Operettszínház – írja a Borsonline friss száma. A színház egykori művészeti vezetője zaklatási botránya miatt ugyan már ősz óta már nem dolgozott a teátrumnál, de egy döntés értelmében fizetését még felvehette volna júliusi nyugdíjazásáig.

Az utóbbi időben azonban Kero nyilatkozataiban meglehetősen negatív színben tüntette fel egykori munkaadóját, így a színház most kirúgta őt.

Kerényi Miklós Gábornak 2018. április 13-án rendkívüli felmentéssel megszűnt a munkaviszonya, mivel magatartásával megszegte a Munka Törvénykönyve 8. paragrafus 1-4. bekezdését, azaz olyan magatartást tanúsított, amely alkalmas a munkáltató jó hírnevének, jogos gazdasági érdekeinek veszélyeztetésére – árulta el a színház sajtófőnöke.

Borítókép: Kerényi Miklós Gábor (KERO) Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas rendező, színigazgató, kiváló művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas és EMeRTon-díjas színművész, énekes munkásságát idézték meg.

MTVA Fotó: Zih Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában