Házi kedvencek

2009.04.25. 19:04

Rövid pórázon, de legalább szájkosár nélkül - kutyás túra a Mátrában

Ölebek és harcos házőrzők törzskönyvre való tekintet nélkül egyaránt falkába verődtek ma Gyöngyösön, hogy egy kicsit kiránduljanak a Mátrába. Persze a póráz másik végén az ebek a gazdikat is magukkal vitték, hadd szívjanak ők is némi friss levegőt.

Faragó Zoltán

- Hatodik alkalommal került sor ma a Mátra Kutyás Túrára – tudatta Kovácsné Burunkai E. Patrícia főszervező. - 2002-ben volt az első ilyen túránk, akkor még busszal mentünk fel Kékestetőre, s onnan le a Sástóig. Most fordítottunk, Gyöngyösön találkoztunk, és Mátrafüred-Sástó környékén voltak délután a különböző ügyességi programok – újságolta az „egyszerű basset hound-tulajdonos” hölgy.

A versenyszámok, melyeket az állatoknak, illetve az embereknek teljesíteniük kellett: Kutya Ki Mit Tud, gyorsasági-, virsli-visszahozó-, feleségcipelő-versenyek. Ez utóbbi természetesen a gazdikra várt, mint ahogy a virsli-visszahozást is inkább a kutyákra szabták. De volt kincskereső verseny, rajzverseny gyerekeknek, és Mátra Szépe választás is. Száznyolc fő és hatvanöt kutya volt a mai „létszám” jó esetben, hiszen ottjártunkkor egy kutyus valahogy elszabadult, és átmenetileg eltűnt az erdőben. Talán rossz nyomon volt?

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Jártak a kutya-nózik: szimatolós ismerkedés indulás előtt. Fotó: Faragó Zoltán.
[/caption]

Címkék#gyöngyös
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!