Dorothy

2021.02.22. 10:00

Szomorú hír: feloszlott a vagány Heves megyei csajtrió

Nagy változás történt tavaly a Dorothy életében, előbb gitárosuk lépett ki a zenekarból nyolc és fél év után, majd az új taggal bővült trió úgy döntött: 2021-től feloszlik.

Heol

Forrás: YouTube

Fotó: Dorothy Music

„Ahogy sok mindenki, úgy a Dorothy zenekar életét is felforgatta a 2020-as év. Ezért 2021-től úgy határoztunk, hogy békében, barátságban elválnak útjaink.” – fogalmazott még januárban szűkszavúan a közösségi oldalon az egykori csajtrió énekese, Gere Dorottya (Dodo).

„2021-től, I’m Dorothy néven viszem tovább a zenekar örökségét. Folyamatosan újul meg az Instagram, Youtube és Facebook oldalunk, ahol idővel azt is elárulom, hogy kikkel, hogyan, merre folytatom tovább! Nagyon bízom abban, hogy a nyár folyamán végre igazi koncerten is találkozhatunk, ahol természetesen a régebbi kedvencekre ugyanúgy számíthattok majd tőlünk, mint az új, friss dalokra.” – írja Dodo.

A fiatal énekes Nagy Feró 75-ik születésnapjára egy ajándék feldolgozás dallal is készültem:

A Heves megyei csajtrió az országban különlegességnek számít, hiszen szinte ők voltak az egyetlen lányokból álló együttes, akik punk-rock zenét játszottak. A Dorothy zenekar indulásáról korábban már beszámoltunk, és számos klipjük megjelenését is nyomon követtük. Az együttes karrierje mérföldkőhöz ért tavaly, amikor " target="_blank" rel="noopener noreferrer">bejelentették megalakulásuknak 9. évfordulóját.

Tavaly gitárosuk, Blahó Brigitta (Brigi) nyolc és fél év után kilépett a zenekarból, így Dodo és Kovács Klaudia (Klo) ketten maradtak. A lányok nyáron azonban be is jelentették új gitárosuk, Balog Anita érkezését, aki az Amíg együtt dobog című új daluk klipjében mutatkozott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában