Bulvár

2022.02.12. 11:54

Nagy bajba kerülhet az egri születésű zenész, Kozso

Újra bíróság elé kell állnia Kozsónak, aki 2015-ben tízmillió forintot kért kölcsön egy volt alkalmazottjától, és nem adta vissza időben a pénzt.

HEOL

Forrás: Origo.hu

A vád jelentős kárt okozó csalás bűntette, amelyért akár öt év börtön is járhat, bár Kozso ügyvédje állítja, az összeget már visszafizette a védence annak a hölgynek, akivel korábban viszonya is volt - számolt be róla a Blikk nyomán az Origo.

 

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint Kozso külföldön is meglátogatta a nőt, akitől vállalkozásához kért segítséget.

 

"Elmondta, szeretne létrehozni egy bárral együtt működő hostelt, azonban az ingatlan belső átalakításához szükséges 25 millió forinttal nem rendelkezik. A férfi azt ígérte a sértettnek, hogy ha rendelkezésére bocsátja a felújításhoz szükséges összeget, akkor 50%-os részesedést ad neki a későbbi bevételből" - áll a törvényszék tájékoztatójában, ahol azt is leírják, hogy a nő több részletben, 10 millió forintot adott a zenésznek, ám 2016-ban meggondolta magát, és visszakérte a pénzt.

 

Ugyanebben az évben indult eljárás az egri születésű zenész teaháza miatt, amelyben a hatóság szerint lopták a vizet és az áramot, 1,7 millió forintnyi kárt okozva a szolgáltatóknak.

 

"A terheltnek a hostel és bár létrehozása valójában nem állt szándékában. Célja kizárólag az volt, hogy a sértettől pénzt szerezzen, amely összeget saját céljaira fordította" - írja tájékoztatójában a Fővárosi Törvényszék.

 

Kozso jogi képviselője, dr. Novák Péter ügyvéd elmondta: "Valóban volt egy kölcsön, amelyet késedelmesen, de ügyfelem megfizetett, tehát elszámolt vele. A tízmillió forintot 2021. június 18-án visszafizette a hitelezőnek" - fogalmazott, hozzátéve, a vádemelés előbb megtörtént, mint a fizetés.

Címkék#kozsó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!