Interjú

2022.09.28. 20:00

Házasodik-e Péter gazda? - a társkereséstől nem vette el a kedvét a tévéműsor

Lakatos Pétert az RTL Házasodna a gazda című műsorából ismerhették meg nemrég a tévénézők. A Péter gazdaként szereplő gazda magyar szürkemarhák ridegtartásával foglalkozik Egercsehi, Egerbocs és Szúcs területén lévő birtokán. Bár a műsor után választottjával, Andival hosszútávon nem működött a kapcsolat, de mint mondta: a társkereséstől ez nem vette el a kedvét.

Vass Judit

Lakatos Péter

Forrás: RTL

– Túl van már a forgatáson, túl a műsoron. Erre számított?
– Mint korábban említettem, én tényleg azért jelentkeztem a műsorba, hogy vagy ott, vagy annak köszönhetően párt találjak. Nem voltak elvárásaim, egyszerűen csak egy lehetőségként fogtam fel. Azt kaptam, amit vártam: ismerkedést hölgyekkel, és egy kialakuló kapcsolatot. Valamint nem utolsósorban azt az élményt, hogy bepillantást nyerhettem abba, hogy hogyan történik egy ilyen műsor forgatása. Jó viszony alakult ki a stáb tagjai és köztem.

– A beérkezett levelek alapján választotta be a hölgyeket a műsorba. Könnyű volt a döntés?

– Nem mondhatnám. Az unokaöcsémmel együtt válogattunk. Voltak nagyon különleges levelek, voltak kevésbé érdekesek. Andi például - a hölgy, akit a végén választottam -, egy izgalmas, folyóírással írt levelet küldött, melynek széleit kissé megégette, így régies hatást keltett, és mindezt egy üvegpalackba zárva, rózsaszirmokkal küldte el nekem. Tizenegy hölgyet választottam, akik közül kilencen jelentek meg másnap a forgatáson. Azok közül, akik megérkeztek, végül öten maradtak a műsorban. Mellettük különböző szempontok alapján döntöttem: intelligens, sportos, és természetes nőt kerestem. 

– Milyen emlékek maradtak meg Önben a forgatásról?
– Arra nem számítottam, hogy ilyen sűrű lesz… Egyébként élveztem minden percet, jókat nevetgéltünk, beszélgettünk a lányokkal. Igazán különleges volt Andival az egercsehi dombtetőn, a gyönyörű kilátást élvezve, egy iglu sátor alatt – ez egyfajta kerti pavilon – egy terülj-terülj asztalkám mellett eltöltött vacsora. Az álomutazás is kiválóan sikerült. Az úticél, Svájc kiváló választás volt. Bár életemben már sok országban jártam, a svájci élmények kiemelkedtek az átlagból. 

– Andit választotta, de aztán a kapcsolatnak vége lett. Miért?

– Ő az a hölgy, akiben megláttam a leendő társamat: intelligens, sportos, kedves, és a fiammal is jól megértették egymást. Az álomrandink is, melyet Svájcban töltöttünk, nagyon biztató volt, és az utána következő pár nap szintén reményt adott, de ahogy jobban megismerkedtünk, kiderült: más az értékrendünk. Ő hozta meg a döntést, mely már bennem is érlelődött, így végül is közösen mondtuk ki a szakítást. Utolsó pillanatig hezitáltam egyébként, hogy a két, számomra szimpatikus hölgy közül végül kit válasszak. Nem tudom, mi lett volna, ha a másik hölgy, Klaudia mellett döntök, de mára túlléptem ezen, és továbbra is keresem a párom.

– Milyen hatással volt a műsor Önre, a gazdálkodására, a mindennapjaira?
– Kicsit nyitottabbá tett. Talán önbizalmat is adott, mert nagyon sok pozitív visszajelzést kapok az emberektől, melyek rendkívül jólesnek. Elindítottam Facebook-oldalamat Péter gazda hivatalos oldala néven, és a weboldalamat is www.petergazda.hu címen. Szeretnék programokat szervezni a birtokra, kicsit közelebb vinni az emberekhez az állatokat, a táj és a szakma szépségét. Közösségi oldalamon pedig egy új területtel próbálkozom: amellett, hogy beszámolok a gazdaság mindennapjairól, párkapcsolati problémákról indítok egy sorozatot. Mivel főképp nők nézték a műsort, és ők követnek a közösségi oldalon, így nekik szeretnék írni ezekről a kérdésekről, de férfiszemmel. Ez olyan téma, mely mindnyájunkat érint. Számtalan írás jelent már meg akár az ismerkedés, vagy az udvarlás folyamatát boncolgatva - mi helyes, mi nem, hogyan reagáljuk, vagy kezdeményezzünk -, de az elvárásokkal, a hűtlenséggel, a társak közötti kommunikáció szükségességével, vagy épp az intimitás kérdésével kapcsolatban is. Amiben talán újat tudok mondani: igyekszem tapasztalataimra, a gyakorlatban megélt élményeimre is hivatkozni. Bízom abban, hogy nagy érdeklődést kiváltó írások születnek majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában