Celebvilág

2023.03.04. 10:23

Győzike bulinótát csinált Kovács Kati legendás dalából + videó

Most te is megnézheted, hogy dolgozta fel a verpeléti születésű énekesnő híres dalát a roma showman.

HEOL

Gáspár Győző

Forrás: Borsonline

Azt már megszokhattuk, hogy az internet tele van képtelenebbnél képtelenebb dolgokkal, ám arra, amire a Ripost újságírója bukkant, szavak sincsenek. Az illető nem másra talált rá, mint Gáspár Győző két hónappal korábban elővezetett performanszára, melyben eleinte búgó bariton hangon, átszellemült arccal kezd bele Kovács Kati 1979-ben megjelent slágerébe – írta meg a Borsonline.

Tagadhatatlan tény, hogy egy pontig egészen szépen szól az Úgy szeretném meghálálni kezdetű örökbecsű, de az első verze után elszabadul a pokol. Eltűnnek a jól ismert dallamok és Gáspár Győző belekezd egy olyan roma csújjogatóba, amire nehéz szavakat találni. A szöveghez viszont legalább hű marad.

A Ripost megkereste a dal eredeti előadóját, aki miután meghallgatta, derűsen, de sokat sejtetően reagált: "Sok mindent hallottam már ebben az életben, és most annyit mondanék: Hűűűű, az anyját!" Kovács Kati hozzátette, korábban hallott már jobban sikerült feldolgozást is Kasza Tibi és Dózsa Matyi előadásában.

A Ripost arra is kíváncsi volt, mit szól Győzike egyedülálló produkciójához a dal szövegírójának lánya, Szenes Andrea. Nos, őt egyenesen lenyűgözte az átirat.

„Az az igazság, hogy szerintem ez így egyszerűen zseniális lett! Csak gratulálni tudok Győzikének, hogy sikerült a saját stílusára formálni a dalt, amelynek a szövegét édesapám, Szenes Iván írta. Külön megtiszteltetésnek érzem, hogy az általam átírt szöveget használta, hiszen ebben a verzióban az édesapákhoz szól a refrén” - nyilatkozta a Szenes, aki a dal jogi örököse.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában