Elemzés

2024.06.14. 15:15

Csernus doki elárulta, szerinte milyen is valójában a magyar nemzet

A noszvaji kötődésű pszichiáter, Csernus Imre nem rejtette véka alá a véleményét. Ismét megmondta a tutit.

Heol.hu

A pszichiáter új könyvének már a címe is beszédes: A magyar. Csernus Imre választ adott az egyik legfontosabb kérdésre: Tényleg ennyire búvalbélelt nemzet vagyunk mi, vagy ez csak súlyos általánosítás? Hogy miért pont a nemzetünket volt kedve elemezni, arról a Palikék Világa By Manna című műsorban válaszolt a híres pszichiáter - írja a Ripost.

A hiányosságon lehet dolgozni  

Csernus Imre vajdasági magyarként identifikálja magát, ezért úgy gondolja, hogy félig kívülről képes elemezni a magyar nemzetet. Szerinte ilyenek vagyunk:

Váratlan szituációkban ijedősek. Akik szeretik a tutiságot, akik a világot nagyon sokszor racionális szempontból közelítik meg. Akik nagyon sokszor kifelé mást mutatnak, mint ami bent van. Akik nagyon nehezen fejezik ki az érzéseiket. Nagyon nehezen látják be a hiányosságaikat. Ebből rettenetesen sok konfliktus van

— mondta a pszichiáter a műsorban, majd így folytatta: 

Ezek nem negatív jelzők, ezek hiányosságok. Azt már jó ideje észrevettem, hogyha valaki azt mondja, hogy mondjál magadról valami negatívat, akkor a legtöbb embernek a gyomra összeszorul. Mert megijed a negatív szótól. És rájöttem arra, hogy mi van, ha én ezt hiányosságnak definiálom? Mert a hiányosság azt jelenti, hogyha én tudatos vagyok, odafigyelek, változtatok, akkor a hiányosság megszűnik hiányosságnak lenni.

Csernus szerint a magyar kitartó nemzet

Csernus doki természetesen a pozitív tulajdonságainkat is felsorolta:

Kitartóak vagyunk, okosak vagyunk — a Nobel-díjak mutatják —, pedig relatív kis ország vagyunk. Keresik a magyar szakembereket: találékonyak vagyunk, a jég hátán is megélünk... A kedvünk az rossz, szomorú, és ez volt a másik, amit észrevettem: gyönyörű országban élünk, ahol nagyon sok a víz , az erdő, szépek a tájak, gazdag nyersanyagokkal bírunk, de az emberek nem értik, hogy mi, miért vagyunk ilyen búvalbéleltek?

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!