Szponzorált tartalom

2021.02.23. 15:59

Egy trendi étkező kellékei

A modern étkező helyszíne lehet a konyha, a nappali, esetleg amerikai konyhás vagy teljesen különálló helyiség. Akárhogyan tervezzük meg otthonunkat, az étkező lelkét a benne lévő bútorok adják, és természetesen mi magunk fogjuk megtölteni élettel és étellel is. Cikkünkben összefoglaljuk, mire érdemes figyelnünk egy trendi étkező felszereléséhez.

Forrás: Photographee.eu / Shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A helyiség alaprajza az a tényező, amelynek tanulmányozásával kell kezdenünk a folyamatot. Vezessük le magunkban, hogy hány főt ültetnénk le egy általános ebéd kapcsán, és legfeljebb hány vendégre számítunk egy nagyobb ünnepség szervezésekor. Hiszen egészen más kialakításra és folyamatokra van szükség akkor, ha rendszeresen egyedül étkezünk, mint a hat fős családok esetében.

Az étkezőasztal és székek

Az asztal elhelyezésekor számoljunk egy-egy métert a falakig, hiszen a széken ülni fognak, azt mozgatni is kell, és mindkettő helyigényes tevékenység, már ha a kényelem a célunk. Ha nincs rendszeresen nagy forgalom nálunk, akkor gondolkodjunk összecsukható asztalban, hiszen az további helyet takarít meg nekünk.

Az asztalhoz passzoló étkezőszékek kiválasztása lesz a következő lépésünk. Az egyik hüvelykujjszabály, hogy vásároljunk legalább hat darabot belőle, mert hiába elég kezdetben négy, utólag sokkal nehezebb lesz ugyanazon típusból újat beszerezni. Ha az étkező a konyhával egy légtérben van, akkor érdemes fa alapanyagú székeket vásárolni, mivel a bőr és – főként – a textil beszívhatják az ételszagot.

Alátétek és az abrosz

Az étkező dekorációját az abrosz és a tányéralátétek adják. Az unalmas, műanyag alátétek ideje lejárt! Ma már számtalan színes, izgalmas, mintás vagy éppen elegáns darab közül választhatunk. Figyeljünk arra, hogy a tányéralátétek és a terítő harmonizáljanak egymással – utóbbi legyen egyszínű, lehetőleg semleges vagy az ünnephez illeszkedő. Ötletes megoldás, ha az adott ünnepre, évszakra, eseményre reflektáló alátétet használunk a felszolgáláshoz.

Pro tipp: textilszalvétával tovább emelhetjük az étkezőnk eleganciáját – erre bizony mindenki elismerősen fog csettinteni!

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában