Köszöntés

2022.09.20. 20:02

Mindenki Elvira nénijének 90. születésnapját ünnepelték Egerben

Somfai Tiborné, mindenki Elvira nénije 90. születésnapja alkalmából rendeztek ünnepséget kedden késő délután a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

F. V. E.

Elvira nénit dr. Pajtók Gábor is köszöntötte

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Somfai Tiborné rendkívül színes életútja és munkássága miatt vált nem csak Egerben és megyeszerte, de még azon túl is ismertté. Minderről portálunk is számos esetben beszámolt. Elvira néni évtizedeken át tanított, mindig rengeteget tett másokért, s ma is erre törekszik.

Rengetegen gyűltek össze az eseményen, hogy felköszöntsék a születésnapja alkalmából. Meghatódva fogadott minden jókívánságot. Virágokkal, kedves szavakkal és színvonalas műsorral ajándékozták meg. Elsőként a parádi népdalkör nótacsokrát hallhatták a jelenlévők, majd Pataki Zsuzsanna, az Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója szólt Somfai Tibornéhoz kollégái nevében is, megköszönve a sok évtizedes munkáját, azt, amit Egerért és mindannyiukért tett.

Dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő elmondta, van egy közös pont az életükben, ugyanis mind a ketten 1989-ben költöztek Egerbe családjukkal, s azonnal szomszédok is lettek.

– Elvira néni azok közé az emberek közé tartozik szerintem, akiket mindenki szeret, hiszen az ő jóakarata, jószándéka, humora, kreativitása és találékonysága ellenállhatatlan – fogalmazott dr. Pajtók Gábor.

Többek között Mudriczki József, Parád polgármestere is mondott beszédet. Elmesélte, hogy Elvira néni az osztályfőnöke volt, rengeteget tanult tőle, néptáncossá tette, történelmet és honismeretet is tanított neki. Nagy örömmel töltötte el, hogy díszpolgári címet adhatott át neki.

– Napközisként láttuk égni a parádi palócházat, s ahhoz, hogy az akkor megújult, Elvira néni is kellett. Példát mutatott akkor nekem. Tudnivaló, hogy két éve a palócház szintén leégett, és sikerült befejezni a felújítási munkákat, amihez a példamutatása nélkülözhetetlen volt – emelte ki Mudriczki József.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában