gazdaság

2020.06.17. 16:08

Több Heves megyei cég is megkapta már a bértámogatást

Több mint háromszáz Heves megyei vállalkozás igényelte a bérkiegészítést a koronavírus-járvány miatt. Közülük háromnak adták át az elnyert támogatásról szóló okiratot szerdán.

T. B.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Tóth Balázs

Három Heves megyei gazdasági társaságnak adták át ünnepélyesen a munkahelyvédelmi bértámogatásról szóló oklevelet szerdán. Egerben a ZF Hungária Kft.-nél, Felsőtárkányban a Bambara Hotelben, Erdőkövesden az Axis Bentonit Kft.-nél adta át a jelképesen a támogatást György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Az államtitkár kifejtette, a programban három fontos szempont volt: arányos legyen, a részmunkaidős munkavállalók újat tanuljanak, valamint, hogy a bajba jutott cégek felhalmozott szakmai tudása megmaradjon, ezért a kutatás-fejlesztésben dolgozók is kaphattak támogatást.

Juhász Attila Simon, a Heves megyei közgyűlés elnöke az egyes helyszíneken elmondta, a megyéből 318 vállalkozás adott be támogatási kérelmet. A ZF Hungária Kft. 216 millió forintot kapott 1385 dolgozó bérének kiegészítésére, a Bambara esetében 84 dolgozóra 22 millió forint jutott.

 

Őszi Csilla, a ZF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette, az elmúlt két évben fejlesztettek, s 1644 dolgozót alkalmaznak, a megye harmadik legnagyobb foglalkoztatója lettek. A bértámogatási programba 1385 embert, létszámuk 85 százalékát vonták be, busz szerelősorukat nem kellett, ők végigdolgozták a válságos időszakot. A K+F támogatást 20 ember után vették igénybe. Megköszönte kollégái és a kormányhivatal munkatársai munkáját.

Szepesi Richárd, a Bambara tulajdonosa abban bízik, hogy a belföldi turizmus új erőre kap és még erősebb lesz mint a válság előtt. Márciusban látható volt, hogy a járványhelyzetet a turizmus megszenvedi, akkor mindenkit megtartottak.

Szántó László, az Axis Bentonit Kft. ügyvezetője elmondta, harminc dolgozójuk számára igényelték a támogatást, amely összesen 3,65 millió forintot jelent. Remélik, a járványnak nem lesz második hulláma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!