visonta

2021.08.09. 17:29

Lecserélte vasúti szolgáltatóját az MVM Mátra Energia Zrt.

Az eddigi fuvarozó Rail Cargo ajánlatát érvénytelennek találták.

T. B.

Szükségszerű az erőmű átalakítása, mert nem meghosszabbítható a szenes blokkok engedélye

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Lecserélte vasúti szolgáltatóját az MVM Mátra Energia Zrt. Az azóta nevet változtató Mátrai Erőmű Zrt. még tavaly ősszel írt ki közbeszerzést a bükkbárányi lignit Visontára szállítására a 2021-2022-es időszakra. Eddig a Rail Cargo Hungária fuvarozta a lignitet, azonban most az Illés Holding és a tulajdonába került MMV Magyar Magánvasút Zrt. nyerte el a közbeszerzést 2,4438 milliárd forintért. Az eddigi fuvarozó Rail Cargo ajánlatát érvénytelennek találták, míg a lengyel tulajdonú PKP Cargo International Hu ajánlata magasabb összegről szólt, míg a magyar cégé.

Az elmúlt hónapokban vitarendezés is folyt a közbeszerzésben az eddigi szállító kérésére, így a visontai cég hétfőn tette közzé a július végén megkötött szerződésről szóló közleményét az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben. A magánvasúti társaságnak évente legfeljebb hatmillió tonna lignitet kell Visontára szállítania a bükkábrányi bányából, ebből 4,8 millió tonnát mindenképpen le kell hívnia az MVM leányvállalatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!