Beruházás

2022.01.27. 14:25

Szijjártó Péter Felsőtárkányban: Az idei is rendkívül sikeres év lehet gazdaságilag

A kormány intézkedései nyomán 2021-ben csúcsot is döntöttek a beruházások hazánkban.

HEOL

Szijjártó Péter Felsőtárkányban Forrás: Heves Megyei Hírlap Fotó: Huszár Márk

A magyarországi vállalatok beruházásai lehetővé teszik, hogy a tavalyi rekordév után az idei esztendő is sikeres legyen gazdaságilag, ehhez a kormány által bejelentett adócsökkentések biztosítják az alapot - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

 

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a nyomtatott áramkörök gyártásával foglalkozó belga tulajdonosi hátterű Eurocircuits Kft. technológiafejlesztési beruházásának bejelentésén vett részt Felsőtárkányban. A 690 millió forint értékű projekthez az állam 282 millió forinttal járul hozzá a versenyképesség növelésére irányuló támogatási program keretében, s ennek nyomán 250 munkahely válik biztossá.

 

Szijjártó Péter kifejtette: Heves megyében jelenleg 48 beruházás zajlik 40 milliárd forint értékben, amelyekhez a kormány 14 milliárd forint támogatást nyújtott, így segítve 13 600 munkahely megőrzését.

 

További részletek hamarosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!