Foglalkoztatási paktum

2022.03.30. 14:37

A munkanélküliség csökkentése a cél Heves megyében is

Sikerült elérni a kitűzött célokat megyénkben.

M. H.

20211202 - Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke - Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Végére ért az a projekt, amely Heves megye foglalkoztatásának fellendítését célozza. Ezt értékelték szerdán a megyeházán. Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta, hatéves folyamat volt, amelynek a célja az volt, hogy olyan hálózat jöjjön létre, amelynek segítségével a helyi foglalkoztatási problémákra találjanak megoldásokat.

 

– A megjelölt célcsoportok hátrányos helyzetű álláskeresők és az inaktívak volt, illetve a vállalkozások – tette hozzá. Kiemelte, a projekt eredményes volt. 

 

Dr. Juhász Attila Simon kifejtette azt is, bármilyen fejlesztés, amely a településeink élhetőségét célozza, elősegíti, hogy szűkebb hazánkban maradjanak azok a polgárok, akik a munkaerőpiac szempontjából relevánsak. Fenyves Péter, a Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának a vezetője a paktum eredményeiről adott számot.


– A projekt 2016-ban indult, a megvalósításával közvetlen célunk csaknem félezer ember képzése és/vagy foglalkoztatása, míg hosszú távon célunk a megye munkanélküliségének csökkentése, a lehető legmagasabb foglalkoztatási szint elérése, a valós vállalkozói és foglalkoztatói igények kielégítése révén – emelte ki. Mint tudatta, teljesült a cél, mind a hat foglalkoztatási osztály részt vett benne.


– Eger és körzete negyven százalékát adja a bevontaknak, de a kisebb régiókban is sikerült a kitűzött célt elérni – tette hozzá. Több mint ezeregyszáz ember volt részese a paktumnak, az álláshoz jutók száma több mint hatszáz.


Domján Róbert, a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Területfejlesztési és Területrendezési Osztályának a vezetője a foglalkoztatási paktum további feladatairól szólt.


– Ezután is cél a projekt által nyújtott szolgáltatások megtartása. Ám változás, hogy ebben a ciklusban csak megyei források lesznek, megszűnnek a helyi paktumok – taglalta. Így 2027-ig közel két és fél milliárd forint áll rendelkezésre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!