Találkozó

2022.05.09. 13:45

A kétoldalú együttműködés fejlesztése a Heves megyei vállalatok célja

Vietnámi üzleti delegáció érkezett Egerbe Vietnám magyarországi nagykövete, Nguyen Thi Bich Thao asszony vezetésével.

K. B. L.

Tran Dinh Kiem tolmács (balra), Nguyen Thi Bich Thao nagykövet és dr. Bánhidy Péter

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megtartott kerekasztal-beszélgetésen megyei cégvezetők egyeztettek az üzleti- és együttműködési lehetőségekről vietnámi cégek, valamint a nagykövetség képviselőivel. Dr. Bánhidi Péter, a megyei kamara elnöke elmondta, öt évtizede már volt a két ország között mezőgazdasági együttműködés, ezt újjá kellene éleszteni és fejleszteni a jövő érdekében

A vietnámi és magyar üzletemberek találkozóján dr. Bánhidi Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, Vietnám a fejlett technológiákat alkalmazó hevesi cégek számára is kiváló exportlehetőségeket tud kínálni.

Nguyen Thi Bich Thao asszony, Vietnám magyarországi nagykövete kiemelte, hogy országa az ázsiai régió politikai és gazdasági területének az egyik legstabilabb része, ahol folyamatosan nő a gazdaság teljesítménye. Az elmúlt években erősödtek az országok közti gazdasági kapcsolatok, így a kétoldalú kereskedelmi mérleg 1,3 milliárd amerikai dollár. A 99 millió lakosú Vietnám stabil piac, ahol a munkanélküliség 3,2 százalékos. A Kínához hasonlóan szocialista berendezkedésű, ám 1989 óta liberalizált gazdaságpolitikát folytató állam exportjának 40 százaléka áramlik az Európai Unió országaiba. Ma már jelentős számú vietnámi munkaerő dolgozik külföldön például hegesztőként a fémiparban, jelen vannak Heves megyében a Korona Gombaipari Egyesülésnél is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!