Képzés

2022.07.06. 07:23

Autószerelők, kozmetikusok válhatnak mesterekké Heves megyében

Kozmetikusoknak heti egy nap a képzés.

T. B.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A megyei iparkamara idén is lehetőséget biztosít támogatott mesterképzésére és vizsgáztatására. A támogatás célja az iskolai rendszerű képzés keretében külső képzőhelyen gyakorlati oktatást végző szakemberek első mesterré válásának elősegítése, valamint ennek érdekében a mesterképzésük és mestervizsgáztatásuk teljes körű lebonyolítása. Támogatás esetén a fizetendő önrész 84 ezer forint, de képzésre és vizsgázásra saját finanszírozásban is van lehetőség. Idén két szakmákban terveznek felkészítést, autószerelők és kozmetikusok jelentkezését várják. 

A mestervizsgára való jelentkezés feltétele a szakmai képesítést igazoló közokirat vagy annak hiteles másolatának bemutatása, illetve annak igazolása, hogy a jelentkező az adott szakma mestervizsga képzési és kimeneti követelményében előírt szakirányú szakmai gyakorlattal rendelkezik. Ehhez 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás vagy vállalkozói igazolvány, vagy a nyilvántartásba vételt tanúsító igazolás, esetleg cégkivonat szükséges. Meg kell felelni az adott szakma mestervizsga képzési és kimeneti követelményében megfogalmazott egyéb feltételeinek is. 

A mesterképzés időtartama 180–250 óra, a szakmai rész 110 órás, a pedagógiai ismeretek negyven-, míg a vállalkozásvezetési ismeretek harmincórás lesz. A tanfolyamokat a jelentkezések beérkezése és szerződéskötések lezárulása után várhatóan augusztus-október között tartják, a vizsgák tervezett időpontja november, helyszíne pedig Eger. 

A vállalkozásvezetési és pedagógiai ismeretek óráit szombaton és vasárnap tartják, az autószerelők a szakmai ismereteket heti két nap, péntek délután és szombaton sajátíthatják el, míg a kozmetikusoknak heti egy nap lesz a szakmai képzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!