Adózás

2022.07.27. 11:45

Előadásokat tartanak a kata utáni adózási lehetőségekről a Heves megyei vállalkozóknak

A kisadózó vállalkozóknak próbálnak segíteni.

T. B.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Tájékoztató előadást szervez a katás vállalkozóknak a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Egerben, Gyöngyösön és Hatvanban. A melyik adózási formát válasszam a kata után című rendezvényekre július 29-én délig lehet regisztrálni a kamara honlapján. Egerben a kamara székházában augusztus 2-án fél tíztől (igénytől függően délután fél kettőtől is), Gyöngyösön augusztus 4-én 9 órától a kamara Katona József utcai irodájában, Hatvanban augusztus 4-én délután fél kettőtől az Oktat60 Kft.-nél tartják meg a rendezvényeket. Az előadó Sándorné Új Éva okleveles adószakértő lesz. 

A HKIK egy, az előadó által készített segédletet is közzétett honlapján, amely praktikus segítséget nyújt a megfelelő adózási forma megválasztásához. A szakember a kétórás előadások alkalmával is bemutat minden lehetséges opciót az áttérésre, beszél az egyes adózási formák előnyeiről, hátrányairól. 

Az előadás témái lesznek a kisadózó vállalkozók új adótörvényének hatályba lépési időpontjai, a bejelentési kötelezettségek, a lehetőségek, ha a vállalkozó nem felel meg az új katatörvény kritériumainak, az alternatívát jelentő adózási formák, s a legkedvezőbb adónem kiválasztása. 

A rendezvények térítésmentesek a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál kötelező kamarai regisztrációval rendelkező vállalkozásoknak, amennyiben nincs kamarai hozzájárulási díj tartozásuk. 

Magyarországon a KSH adatai szerint 1,348 millió önálló vállalkozás van, köztük 340 ezer őstermelő, a többi egyéni vállalkozó, s 450 ezren választották a most leszűkített katát. Heves megyében tavaly év végén 39,2 ezer önálló vállalkozó volt, köztük 14,7 ezer egyéni vállalkozó. Idén júniusban már 39,8 ezer önálló vállalkozót regisztráltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!