Agrárium

2022.10.25. 12:19

Mostantól csak a Nyitrai Zsolttól kapott pohárból issza a bikavért az agrárminiszter

Nyitrai Zsolt Nagy István miniszterrel egyeztetett a magyar agrárium helyzetéről, illetve a gazdákat érintő legfontosabb kérdésekről.

HEOL

Nagy István és Nyitrai Zsolt

Forrás: Nyitrai Zsolt/Facebook

– Mindketten egyetértettünk abban, hogy az idei aszály, illetve a szomszédunkban dúló háború megnehezíti a gazdák helyzetét. Éppen ezért kiemelten fontos kormányzati cél a gazdák segítése és az agrárágazatok támogatása – fogalmazott Nyitrai Zsolt kedden saját Facebook-oldalán.

Orbán Viktor főtanácsadója, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a tárgyaláson számos téma mellett szó esett az agrárszakképzés előremozdításáról, a mezőőri tevékenységről, a szőlészek és borászok helyzetéről, a horgásztársadalommal való közös munkáról, illetve a hátrányos helyzetű térségek fellendítési lehetőségeiről.

– A találkozásunk alkalmával megajándékoztam miniszter urat az Egri borvidék új, egyedi poharával, amelyet nagy örömmel fogadott és elmondta, hogy mostantól csak ebből fogja inni az Egri Bikavért és az Egri Csillagot – tette hozzá Nyitrai Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!