Bérvita

2023.01.24. 10:12

A dolgozók 80 százaléka támogatja a munkabeszüntetést a Bosch maklári üzemében

Makláron nyolcvan százalék fölötti támogatása van az esetleges munkabeszüntetésnek, Hatvanban hetven százalékos.

T. B.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Nagy a támogatottsága Bosch maklári és hatvani gyáraiban is az esetleges sztrájknak, tudtuk meg Kozma Zsolttól, az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezetének (ÉTMOSZ) elnökétől. A nemrég elkészült felmérések szerint Hatvanban hetven százalékos, Makláron pedig több mint nyolcvan százalékos az egyetértés a nyomásgyakorlásban. Kozma Zsolt arról beszélt portálunknak, hogy Makláron az utóbbi két-három esztendő történései miatt nőtt meg a feszültség a dolgozókban.

Az érdekvédelmi szervezet elnöke egyebek között kitért arra, hogy kollektív munkaügyi vitát nyitottak és sztrájkbizottságok alakulnak a két üzemben hétfőn, illetve kedden. Hatvanban hétfőn ültek, illetve szerdán ülnek le tárgyalni a helyi cégvezetéssel a béremelésről, Makláron pedig kedden és csütörtökönfolytatnak egyeztetéseket. Amennyiben ezek a megbeszélések nem vezetnek eredményre, akkor munkabeszüntetés lesz, amelynek az időpontját és az időtartamát később határozzák majd meg.

Ahogyan arról korábban portálunkon már beszámoltunk, a cég két Heves megyei gyárában a munkavállalók kevesellték az idei évre tervezett béremelés mértékét, továbbá kifogásolták, hogy abba már az előző esztendőben év közben kapott növelést is beleszámítja a vállalat vezetése.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!