Jogvita

2023.01.27. 14:00

Hatvan csatlakozott a hatósághoz a lőrinci pernyehányón működő cég peres ügyében

Hatvanban a képviselő-testület nyilvános ülésen döntött arról, hogy a hatóság oldalán csatlakoznak ahhoz a perhez, amelyben a Lőrinci határában működő volt Hunviron, jelenleg REG Kft. megtámadta a számára hátrányosnak ítélt korábbi döntést.

T. O.

Tavaly nyáron a hatvaniak és a lőrinciek közösen tüntettek a volt pernyehányónál, mert a szerintük „kétes” anyagokat még mindig a helyszínre szállítják

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

– Városunkban régóta gondot jelent a bűz, s az önkormányzatunk további lépéseket tesz a probléma megoldása érdekében – fogalmazott indoklásképpen Horváth Richárd hatvani polgármester. 

– Jelenleg az országban nincs olyan hatóság, amely meghatározta volna a Hatvant terhelő bűz forrását. Ugyanakkor a szomszédos Lőrinci határában működő pernyehányónál működő vállalkozás tevékenységét a környezetvédelmi hatóság felülvizsgálta, és olyan döntéseket hozott, amelyek befolyásolhatják a működését. A bíróságon ezeket a döntéseket a REG Kft. megtámadta. Önkormányzatunk számára felajánlották, hogy a pernyertesség érdekében a hatóság oldalán lépjünk be ebbe a folyamatba – mondta Horváth Richárd polgármester.

Ismét hangsúlyozzuk, hogy a hatvani ülésen az említett napirendi pont nyilvános volt, ami azért érdekes, mert a szomszédos Lőrinci számára is felajánlották a perhez történő csatlakozás lehetőségét, de az ottani önkormányzati testület rendkívüli, zárt ülésen úgy foglalt állást, hogy egyik peres felet sem támogatják ily módon. A kisvárosban felháborította a közvélemény egy részét a döntés, pontosabban legfőbbképpen annak a módja, amelynek részleteit a zárt ajtók mögötti tanácskozás miatt nem lehet nyilvánosságra hozni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!