Statisztika

2023.01.04. 21:50

Nem hasítottak a kereskedelmi szálláshelyek Heves megyében ősszel

Az idei évben június óta Heves megye kereskedelmi szálláshelyein kevesebben voltak, mint tavaly.

T. B.

Több volt a vendég, de kevesebb a vendégéjszaka októberben a kereskedelmi szálláshelyeken. A KSH szerint ősz közepén 856 ezer vendég 2,1 millió vendégéjszakát töltött el szállodákban, panziókban országszerte. A vendégek száma 3,2 százalékkal emelkedett, a vendégéjszakáké 0,2 százalékkal mérséklődött az előző év azonos időszakához képest. 2021 októberéhez viszonyítva a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 17 százalékkal csökkent, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 27 százalékkal emelkedett.

Megyénkben 51 ezer vendég 97,2 ezer éjszakára maradt a kereskedelmi szállásokon, előbbi négyezerrel, utóbbi tizenhétezerrel marad el a 2021. októberitől, ez 7,1 százalékos, illetve 15 százalékos visszaesésnek felel meg. A vendégforgalom június óta minden hónapban elmarad a tavalyi hasonló időszakitól, az előtte lévő hónapokban azért haladta meg, mert 2021 első felében még korlátozások voltak a Covid miatt. A megye szálláshelyein a külföldi vendégek és vendégéjszakák száma is emelkedett, előbbi 13, utóbbi 5,6 százalékkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!