Munkabeszüntetés

2023.01.30. 20:12

Sztrájkolhatnak a maklári Boschnál szerdán

Nem vezettek eredményre a múlt heti egyeztetések, kétórás figyelmeztető sztrájk jöhet.

T. B.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Hatvanban sikerült megegyeznie a dolgozók és a Robert Bosch Elektronika Kft. képviselőinek, Makláron viszont szerdán beszüntethetik a munkát az ottani Bosch-cég dolgozói. Mint Kozma Zsolttól, az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezetének (ÉTMOSz) elnökétől megtudtuk, a múlt heti tárgyalásokon közeledtek az álláspontok, de a cég által tett ajánlat nem érte el azt a küszöbértéket, amellyel a munkavállalók megelégedtek volna. Más volt az ígéret, mint a hatvani dolgozóknak, de a makláriak igénye magasabb, itt alacsonyabbak a bérek, az elmúlt három év alapján magasabb ütemű bérfelzárkóztatást várnak a dolgozók.

Az elnök kifejtette, január 30-án reggel nyolc órakor elküldték bejelentésüket a munkáltatónak, amely délutánig nem reagált. Kedden újabb egyeztetés következik majd, amennyiben azon egyezség születne, akkor lefújnák a tervezett munkabeszüntetést. Amennyiben mégsem, akkor szerdán 10-12 óra között kétórás figyelmeztető sztrájk következik. Úgy gondolják, ennyi elegendő lehet az eredmény leéréséhez. A sztrájk támogatottsága 70-80 százalékos az éppen bent dolgozó műszak dolgozói körében, a tényleges részvétel majd akkor derül ki, amikor kijönnek a gyárépületből.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!