Podcast

2023.04.17. 15:44

Felmérték hat megye gazdaságfejlesztési igényeit

Hat megye gazdaságának fejlesztését próbálják összehangolni.

T. B.

Szabó Tünde Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos volt podcast-beszélgetésünk vendége

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

Tavaly tavasszal nevezték ki dr. Szabó Tündét az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztésért felelős kormánybiztosnak. A hat megye fejlesztéseit összegyűjtő és összehangoló testület kamarai tagjai április 14-én Egerben találkoztak a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara meghívására, s elmondhatták javaslataikat. Dr. Szabó Tünde elmondta, egy éve kezdték meg a közös munkát, s olyan interaktív munkafolyamatok zajlottak, amelyek akár stratégiai megállapodásokhoz vezethetnek. Kifejtette, minden terület igényeit fölmérték. A zónában számos olyan térség található, amely a leghátrányosabb helyzetűek közé tartozik képzésekre, oktatásra van szükség a logisztikai, vasúti, közúti fejlesztéseken és a turisztikai beruházásokon túl.

A részletekért hallgasd meg podcast adásunkat! 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!