top

2017.07.14. 13:59

Újabb egymilliárd forint érkezik a megyébe

Soron kívül ülésezett a Heves Megyei Közgyűlés pénteken.

SZ. E.

Közgyűlés

A tanácskozáson, az irányító hatóság (IH) vezetőjének javaslatára 23 területfejlesztési pályázat támogatását hagyta jóvá a testület több mint 1 milliárd forint értékben. Legutóbb április közepén tárgyaltak hasonló ügyben: akkor az IH javaslatára 83 pályázat támogatását hagyták jóvá 12 milliárd forint értékben.

A soron kívüli ülés összehívását az indokolta, hogy az irányító hatóság július 10-én ismét megküldte a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázataival kapcsolatos újabb döntési javaslatait. Ahogyan először áprilisban, majd májusban is elhangzott: a vonatkozó kormányrendelet értelmében csak akkor hozható támogatási döntés, ha a közgyűlés a fent említett döntési javaslattal változatlan formában egyetért és erről határozatot hoz.

A pénteki közgyűlésen az említett 23 projekt mindegyikét támogatta a grémium, s mint megtudtuk: ennek összértéke több mint 1 milliárd forint. A megyei önkormányzat tájékoztatása szerint a mai napig 17,8 milliárd forintról született támogatói döntés az irányító hatóság vezetője részéről, ez egészülhet majd ki a fenti összeggel. A pénteken tárgyalt támogatási kérelmeken túl a közeljövőben további 8 projekt érkezik jóváhagyásra. A nyertesek és a konkrét projektek csak a támogatói döntések után lesznek nyilvánosak.

Sz. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!