heves megye

2017.08.26. 10:28

Elkészült a tanuszoda Gyöngyösön

Szeptembertől a gyöngyösi sportiskolások már használhatják saját tanuszodájukat, néhány megyénkbeli településen pedig őszre, illetve jövő évre ígértek új létesítményeket.

B. K.

A Mátraalján közel 25 millió forintból újult meg a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola évek óta zárva tartó uszodája. A beruházás a Hatvani Tankerületi Központ költségvetéséből valósult meg, a működtetést is a központ fedezi. A gyerekek szeptember elsejétől használhatják a tízszer huszonöt méteres medencét. Az uszodához két öltözőt és a hozzá kapcsolódó vizesblokkokat is korszerűsítették.

Bélapátfalván már majdnem elkészült a tanuszoda, elvileg a próbaüzeme is folyamatban van, de vannak még belső szerelési munkák. A megnyitására októberig vagy november elejéig várni kell, tudtuk meg Ferencz Péter polgármestertől.

Hevesen és Pétervásárán is épülhet tanuszoda – derült ki idén nyáron a Magyar Közlönyből.

A fejlesztések előfeltétele, hogy az önkormányzatok a létesítmények helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adják.

Hevesen a régi strandfürdő környékére tervezik az uszodát, Pétervásárán pedig a Tamási Áron Általános Iskolához közel épülhetne meg. Eged István polgármester elmondta, jelenleg folyik a terület tulajdonviszonyainak rendezése. A beruházás teljes egészében kormányzati forrásból jön létre, a helyi önkormányzatoknak nem kell önerőt biztosítani a programhoz, és az uszodát az állam üzemelteti majd.

B. K.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!