kerecsend

2017.08.26. 15:31

Hatalmas adag lecsót készítettek

A bográcsban készült finomság a kerecsendi közmunkások felajánlásának és a helyi Lokálpatrióta Egyesület közreműködésének köszönhetően készült el a településen szombaton.

Barta katalin

Bőven termett idén ízletes paradicsom, húsos paprika, hagyma a helyi közmunkásoknak köszönhetően. Az ő felajánlásukkal és a helyi Lokálpatrióta Egyesület közreműködésével készült el bográcsban az a hatalmas adag lecsó a volt téesz udvarán, amely után a falu lakói megnyalták mind az tíz ujjukat.

Békési Gyuláné, az egyesület elnöke és a tagság már kora délelőtt szorgalmasan aprították a hozzávalókat. Miközben készült a pompás étel, Erzsike elmesélte, a lecsó receptjét férje édesanyjától tanulta, aki idejében figyelmeztette: ha hosszú, boldog házasságot szeretne, tanuljon meg rendes lecsót főzni. Nos, lássuk, hogy készül a kerecsendi lecsó!

Tény, nem spórolják ki a hozzávalókat az ételből. Megtudtuk, a szombati adagba egy oldalnyi füstölt, házi szalonna, hat kiló hagyma, 15 kiló paprika, ugyanennyi, héjától megfosztott, friss paradicsom, öt kilónyi cukkini, három kiló virsli, negyven darab tojás, valamint négy liter tejföl került, Köretként pirított tarhonya járt a kiváló ételhez.

A jó hangulatú ebédet baráti beszélgetés követte. B. K.

Alföldi Sándorné és Békési Gyuláné. Fotó: Barta Katalin

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!