tarnaörs

2017.09.16. 15:19

Helyi összefogás­nak is köszönhető, hogy megújult a Szent Anna Kápolna

A már meglehetősen rossz állapotban lévő épület felújítása nem várhatott tovább, hiszen a számos probléma mellett a beázások is egyre több gondot okoztak.

Berecz R.

Almádi János, a település polgármestere úgy tájékoztatott, renoválás során a teljes tetőszerkezetet lecserélték, s ereszcsatornákat is felszereltek. Ilyenek korábban nem voltak az épületen, valamint felújították a homlokzatot. A tavasszal elkezdett munkák során kicserélték az ablakokat, lépcsőket alakítottak ki a dombon álló kápolna felé, illetve járdát is építettek köré, mely azon túl, hogy rendezettebbé teszi a templom környezetét, megakadályozza, hogy az esővíz beszivárogjon a falakon keresztül.

A polgármester ­elmondta, a helyreállítási munkákat önkormányzati önerőből, egyházi és civil hozzájárulásból finanszírozták. Örömét fejezte ki, hogy a tarnaörsiek önként dolgoztak a kápolnán, ezzel jelentősen csökkentve a kiadásokat, melyek megközelítőleg hatmillió forintot tettek ki.

Berecz R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!