BESENYŐTELEK

2017.09.07. 15:12

Felújítják a rendelőt, az óvodát, sportcsarnok is épülhet

Számos fejlesztést terveznek Besenyőtelken a következő időszakban, tudtuk meg Bozsik Csabától a település­ polgármesterétől.

J. H.

Megújulhat a helyi óvoda és az I-es számú orvosi intézmény a községben – számolt be róla Bozsik Csaba­ polgármester. Míg az ­orvosi rendelőt ­huszonötmillió forintból­ rekonstruálják, addig a Bóbita Óvoda és ­Bölcsőde negyvenmilliós támogatást kapott.

A Nemzeti Köznevelési Infra­struktúra Fejlesztési Programból, a nemzeti sportközpontok támogatásával – a tervek szerint a jövő év tavaszán –, sportcsarnok is épülhet.

– Bízunk abban, hogy a csarnokot a helyiek a következő esztendő karácsonyán már birtokukba is vehetik – ­osztotta meg velünk jövőbeni terveit a helység vezetője.

Bozsik Csaba a helyi sportéletre áttérve egyúttal ­arra is felhívta figyelmünket, hogy településükön hamarosan, szeptember tizenhatodikán, fogathajtó versenyt rendeznek. A megméretésre aznap reggel fél nyolcig várják a fogatok érkezését. Az akadályhajtás első fordulója kilenc órától lesz, míg a második forduló tizenhárom órától. Az eredményhirdetésre a lovaspályán tizenhat órakor számíthatnak a versenyzők és a programra látogatók.

J. H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!