eger

2018.01.16. 16:46

Csalódtak a Jobbikban, több tag is kilépett a pártból

A múlt heti feloszlatást és újjáalakítást követően újabb csapás érte a Jobbik egri alapszervezetét, tíz tag úgy döntött, kilépnek a pártból.

Süli K.

A döntésről sajtótájékoztatón számoltak be a kilépők. Tóth István, az egri alapszervezet korábbi alelnöke úgy fogalmazott, számukra érthetetlen és elfogadhatatlan a párt országos elnökségének döntése, miszerint múlt héten arra hivatkozva oszlatták fel az alapszervezetet, hogy annak munkája nem volt megfelelő. A politikus szerint mindez Mirkóczki Ádám sugallatára történt, amit azért kifogásol, mert a Jobbikos országgyűlési képviselő az utóbbi időben egyáltalán nem vett részt az egri alapszervezet életében.

A tíz tag azt követően döntött véglegesen a kilépés mellett, hogy az alapszervezet szombati újjáalapító gyűlésére nem hívták meg őket. A kilépők elmondása szerint ez a Jobbik már nem az a párt, amelybe beléptek, ők továbbra is a radikális Jobbikban hisznek, és nem kizárt, hogy a jövőben közösen, egy nemzeti érzelmű, radikális csoport keretein belül folytatják majd politikai tevékenységüket.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!