Időjárás

2020.05.27. 10:35

Villámlás és jégeső miatt adtak ki figyelmeztetést Hevesre

Az Országos Meteorológia Szolgálat zivatarok, villámlások és jégeső miatt adott ki citromsárga figyelmeztetést Heves megye területére.

Heol

A déli óráktól a Duna mentén, valamint főként attól keletre várhatók szórványosan zivatarok, amelyeket nagyobb mennyiségű csapadék (lokálisan 15-20 milliméter) viharos széllökések (60-80 kilométer/órás) és apró szemű jég (<=1 centiméter) kísérhet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön elszórtan zápor, zivatar továbbra is kialakulhat, nyugaton, északnyugaton csendes eső is előfordulhat. Itt lesz több a felhő is. Sokfelé marad a szeles idő. Hajnalban 6-12, délután 18-24 fokot mérhetünk.

Pénteken gyakran lesz felhős az ég, összességében több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Gyakran lesz élénk, erős a légmozgás. Délután 17-22 fok valószínű.

Hétvégén sem köszönt be a nyár. Szombaton csak helyenként alakulhatnak ki záporok,vasárnap főként az ország északi felén lehet többfelé csapadék. A szél gyakran feltámadhat. Délutánonként 20, vasárnap a borongós, csapadékos északi tájakon mindössze 15 fok körüli csúcsértékeket mérhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!