Időjárás

2021.10.21. 08:30

Hidegfront hoz lehűlést, esős szeles időre számíthatunk

Borult, esős időre számíthatunk az előttünk álló napokban.

Heol

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint, csütörtökön délelőtt változóan felhős lesz az ég, majd délután északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet; és egyre több helyen alakul ki eső, zápor. Sokfelé lesz erős, olykor viharos a délnyugati, majd a nyugati szél. Erős melegfronti hatás érvényesül. 20 fok körüli meleg lesz.
Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Reggel még csak délen, napközben már többfelé várható eső, zápor, a legnagyobb mennyiség délen valószínű. Északon kevés napsütés is lehet, illetve estétől fokozatosan kiderül az ég. Az északnyugati szél megerősödik. 10 és 15 fok közé esik vissza a hőmérséklet.
Szombaton, nemzeti ünnepünk napján napos, gyengén felhős időre számíthatunk. Délután a gomolyfelhőkből északon előfordulhat egy-egy zápor. Csak délutánra mérséklődik az eleinte még gyakran erős északnyugati szél. Marad a 10-15 fokos maximum.

Vasárnap reggelre ködfoltok, illetve rétegfelhőzet képződik, mely a délelőtt folyamán nagyrészt feloszlik; és ragyogóan napos idő alakul ki. Eső nem lesz. Több helyen fagyos lesz a reggel (-5, +3 fok várható), délutánra 13°C köré melegszik a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában