előrejelzés

2021.11.25. 20:00

Esőt, sőt akár havat is hozhat a hétvége

Borult, hűvös hétvégére van kilátás, vasárnapra átmenetileg enyhülhet a levegő szűkebb hazánkban.

HEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: Leszek Glasner

A koponyeg.hu előrejelzése szerint pénteken borultságig növekszik a felhőzet, és délnyugat felől sokfelé várható eső. Az Alpokalján estétől havas eső, hózápor is előfordulhat. Eleinte a délkeleti, estétől az északnyugati szél erősödhet meg. +6, +7 fok körül várható a hőmérséklet.

Szombaton hajnalban szórványosan várható ismét eső, havas eső a hegyekben hó; majd napközben átmeneti csapadékszünet következik – ekkor ködfoltok képződhetnek. Estétől újra eleredhet az eső. Reggel 0, délután +7 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap nyugat, délnyugat felől újabb nedves levegő éri el hazánk térségét, ezért újabb esők, záporesők alakulnak ki. Párás lesz a levegő, foltokban sűrű köd is képződhet. Átmenetileg 6 és 12 fok közé enyhül a levegő, de estétől hidegfront érkezik, egyre erősebb északnyugati széllel.

Hétfőn a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, már csak futó hózáporok, jégdara záporok lehetnek. A csúcshőmérséklet mindössze +1 és +6 fok között valószínű.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában