időjárás

2021.11.28. 11:30

Sok esőre és hózáporra is számíthatunk a jövő héten

Szűkebb hazánk területét is eléri az igazi téli időjárás.

HEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: Stock-Studio

A koponyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn hajnalban szórványosan lehet havas eső, hó, eső vegyesen; aztán északnyugat felől – az egyre viharosabb északnyugati szél hatására – csökken a felhőzet, és már csak futó hózáporok fordulnak elő. +5 fok köré esik vissza a csúcshőmérséklet.

Kedden a kezdeti napsütést követően északnyugat felől gomolyfelhők érkeznek, és elszórtan fordul elő hózápor. Estétől északon havazás is lehet. Az északnyugati szél fokozatosan délnyugatira fordul. +4 fok körül alakul a hőmérséklet délután.

Szerdán a nap első felében erősen felhős, vagy borult lesz az ég; és a Tiszántúlon havas eső, hó, míg az Északi-középhegységben havazás valószínű. Napközben nyugat felől csökken a felhőzet, és a keleti tájakon is záporok váltják fel az addigi vegyes csapadékot. 4 és 9 fok közé enyhül a levegő.

Csütörtökön borongós időre van kilátás. Többfelé várható újabb eső, záporeső, akár kiadós mennyiségben. Estétől hidegfront érkezhet. +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!