Időjárás

2022.01.17. 19:33

Óriási dörgésekkel és villámokkal csapott le Egerre az év első zivatara

Több olvasónk is beszámolt róla, hogy a megyeszékhelyen villámlott és dörgött az ég.

Heol

Forrás: Shutterstock

Több olvasónk jelezte, hogy Egerben jelenleg is erősen fúj a szél és hódara esik, voltak, akik dörgésről és villámlásról is beszámoltak.

A Köpönyeg.hu is beszámolt róla, hogy egy hidegfront érkezik, melynek hatására észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki zápor, havas eső zápor, északkeleten hózápor is. Radarképükön is jól látszik, ahogy áthalad megyénken. 

Kedden, általában többórás napsütésre számíthatunk, de a Dunántúlon lehetnek felhősebb tájak. Számottevő csapadék nem alakul ki. Délutánig erős marad az északnyugati szél, majd mérséklődik a légmozgás. +5 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Szerdán hajnalra ködfoltok képződnek, melyek a reggel folyamán feloszlanak. Ezt követően változóan rétegfelhős idő valószínű, csapadék nélkül. A délnyugati szél megélénkül. +5, +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

 

Csütörtökön hidegfront okoz erősen felhős időt, illetve délutántól záporokat, majd hózáporokat. A Tiszántúlon tartósabb hóesés is lehet. Megerősödik az északnyugati szél. Egyelőre marad a +5 fok körüli maximum.

Az Országos Meteorológia Szolgálat facebook bejegyzésében írja, hogy szemtanúi lehettünk az év első számú zivatarának. 

"Félreértés ne essék, nem lepődtünk meg, már reggel a prognózis megbeszélésen is szóba került a lehetősége, és most be is bizonyosodott - részletezik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában