Figyelmeztetés

2022.01.16. 10:12

Tartós, sűrű köd várható Heves megyében

Az Országos Meteorológia Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki Heves megyére a sűrű köd miatt.

Heol

Kezdőképünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

Közlésük szerint, a ködös tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordul. Hétfőn hajnalban, reggel az északkeleti határhoz közelebb eső tájakon gyenge havazás valószínű lepel-2 centiméter hóval.

A Köpönyeg.hu tájékoztatása szerint, a Dunától keletre egész nap borult, párás, néhol tartósan ködös időre számíthatunk. Hószállingózás, zúzmara, ónos szitálás is előfordulhat. A Dunántúlon szakadozottabb lesz a felhőzet, kevés napsütés is lehet. Keleten -4 és +1, nyugaton +2 és +7 fok között alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél gyenge marad.

 

Hétfőn, a többfelé erős, néhol viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, illetve délutántól felhőátvonulások lesznek. Főleg estétől lehetnek záporok, havas eső záporok. 4 és 10 fok közé enyhül a levegő.

 

Kedden,többórás napsütés várható, inkább csak a nyugati területeken növekszik meg a felhőzet, de itt is csak elvétve fordulhat elő kisebb eső. Délutánig erős lesz az északnyugati szél, majd gyengül a légmozgás. +5, +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

 

Szerdán, nyugat felől egy szakadozott felhősáv érkezik, melyból elszórtan fordul elő szitálás, a Tiszántúlon hószállingózás. Csak néhol élénkül meg a délnyugati szél. +1 és +6 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában