Időjárás

2022.05.21. 09:10

Jégeső is lehet Heves megyében

Citromsárga riasztás van érvényben Heves megyében.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az OMSZ előrejelzése szerint szombaton hidegfront halad át térségünk felett, ezért citromsárga riasztást adtak ki zivatarok kialakulása miatt. Az északkeleti országrészben nagyon alacsony valószínűséggel heves zivatar kialakulására is esély mutatkozik.

Forrás: met.hu

A déli, délutáni óráktól a délnyugati országrészben is kedvező légköri feltételek lehetnek zivatarok (alacsony valószínűséggel egy-egy heves zivatar) kialakulására is. A front mozgása azonban jelentős bizonytalansággal terheli az időjárási helyzetet. A délnyugati országrészben a késő esti órákban is aktív maradhat a légkör. A hevesebb zivatarokhoz viharos széllökés, intenzív csapadékhullás és jégeső is társulhat.

Napközben a hidegfront hatására az északnyugatira forduló szelet helyenként (főként az Észak-Dunántúl, Északi-középhegység, és a főváros térségének magasabb pontjain) zivataroktól függetlenül is viharos széllökések kísérhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában