Időjárás

2022.06.20. 17:20

Itt a nyár - sok napsütés lesz a héten Heves megyében is

Végre igazi strandidő, nyár és napsütés vár ránk a héten.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A koponyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn sok napsütésre számíthatunk, majd délutántól északnyugaton megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egy-egy zivatar is besodródhat. Országos kánikula lesz 30-35 fokos maximumokkal. Estig a délnyugati, estétől az északnyugati szél erősödhet meg.

Kedden napos, frissebb idő várható. A megnövekvő gomolyokból délután a délnyugati területeken fordulhat elő zivatar. Az eleinte még erős északnyugati szél délutánra mérséklődik. 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán eleinte napos, gomolyfelhős idő lesz; majd nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. 30-31 fokos hőség valószínű.

Csütörtökön reggelig szórványosan még előfordul csapadék, majd csökken a felhőzet, és többórás napsütés várható. 27 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk. Az északnyugati szél élénk lesz.

Pénteken a sok napsütést gomolyfelhők zavarják, de csak néhol alakul ki zápor, zivatar. 30 fok körüli meleg ígérkezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!