Figyelmeztetés

2022.06.27. 11:09

Kiadták a harmadfokú hőségriasztást: Egerben párakapukat állítanak fel

Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriasztást rendelt el hétfőn nulla órától csütörtök éjfélig.

HEOL

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot.

Az Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. 11 és 15 óra között óvintézkedések nélkül senki ne tartózkodjon a tűző napon, védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői.

A nagy hőség miatt hétfőn reggel 8 órától a kormányzat életbe léptette a „vörös kódot”, mely a szociális intézmények számára kötelezővé teszi a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását.

Egerben holnap reggeltől a Városgondozás Kft. három helyszínen, a Vallon úton, a Mátyás király úton a Brendon Babaáruháznál illetve a Dobó téren helyez ki párakapukat.

A Városháza aulájában ballonos vízadagolót vehetnek igénybe a melegben, ide hűsölni is betérhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!