Időjárás

2022.07.23. 10:46

Zivatarok és a hőség miatt is figyelmeztetést adtak ki Heves megyére

A hőség miatt narancssárga, a zivatarok kialakulásának veszélye miatt pedig citromsárga figyelmeztetést adott ki a megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

HEOL

Zivatarok is jöhetnek

Forrás: heol.hu

Szombaton tetőzik a hőség, a nyugati és az északi tájakon 28, másutt 30 fok körül alakul a napi átlaghőmérséklet. Vasárnapra az érkező hidegfront hatására minimálisan mérséklődik a meleg, általában 25, az Alföld déli felén 27 fok körül alakulhat a napi átlaghőmérséklet – írta a met.hu.

Forrás: met.hu

Szombaton - jelentős bizonytalanság mellett - a déli óráktól egyre kedvezőbbek lehetnek a feltételek zivatarok kialakulásához. Az érintett területek a Dunántúl, Pest megye északi részei, illetve az Északi-középhegység térsége lehetnek. A késő esti órákra átmenetileg csökken a zivatarok száma, majd az éjszaka második felében nyugat felől újabb zivatarok érkezhetnek. Vasárnap napközben elsősorban a déli és keleti tájakon lehetnek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, majd az esti órákra mindenütt fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

Zivatarokhoz általában viharos széllökés, jégeső , illetve lokálisan intenzív csapadékhullás társulhat.

Forrás: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában