Időjárás

2022.08.29. 06:33

Nem lesz olyan melegük a Heves megyei iskolásoknak: hűvösödik az idő csütörtökre

Fokozatos lehűlés várható a héten, csütörtökre csak 24 fok lesz.

HEOL

Friss reggelre ébredt Eger, de hétfőn még meleg lesz

Forrás: HEOL

Hétfőn gyakran lesz gomolyfelhős az ég, melyből hajnalban, reggel főleg az Észak-Dunántúlon, majd délutántól a kb. Budapest-Debrecen vonaltól északra alakulnak ki záporok, zivatarok - írja a koponyeg.hu. Az északnyugati szél megélénkül. Már inkább csak délkeleten lehet hőség, máshol 25-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, a Tiszántúlon a legtöbb felhővel - itt egészen a kora délutáni órákig várható még eső, zápor, zivatar. Az északias légmozgás élénk lesz. 26 és 28 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán nyugat felől fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre több helyen fordulhat elő záporeső, zivatar. A szél északkeletire fordul és élénk marad. 23 és 27 fok között változik a csúcsérték.

Csütörtökön, az ősz első napján eleinte erősen felhős lesz az ég, majd észak felől csökken és gomolyodosik a felhőzet. Elszórtan fordul elő záporok. Sokfelé lesz élénk, néhol erős az északkeleti szél. 24 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Pénteken a friss reggelt követően változóan felhős időre van kilátás. Zápor csak kevés helyen alakul ki. Marad a 23-24 fok körüli mérsékelten meleg idő és az élénk keleties szél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!