Időjárás

2022.09.30. 09:02

Égzengésre ébredt Eger péntek reggel - de merjünk-e szabadtéri programot tervezni hétvégére?

Az esernyő ne maradjon otthon.

HEOL

Gyűlnek a pocsolyák az északi sportpályán, az Eged-hegy pedig eltűnt

Forrás: HEOL

Péntek reggel hatalmas eső zúdult megyeszékhelyünkre, ráadásul még az évszakban szokatlan módon dörgés is hallatszott. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint riasztás van érvényben. Mint írják, pénteken egy kiterjedt csapadékrendszer fokozatosan kelet, északkelet felé vonul, ebbe a rendszerbe beágyazódva zivatarok is előfordulhatnak.

Forrás: met.hu

A csapadékrendszer áthaladása után átmeneti szünetet követően újabb záporos, zivataros gócok képződhetnek, kiemelten az Alföldön heves zivatar is kialakulhat. Ekkor a cellákat viharos kifutószél, jégeső és nagy mennyiségű csapadék kísérheti.

A koponyeg.hu-n található radarképen is jól látszik a csapadékot hozó felhősáv.

Forrás: koponyeg.hu

Szombaton eleinte szórványosan várható további eső, zápor; majd a déli óráktól fokozatosan szakadozik a felhőzet, és egyre kevesebb helyen fordul elő csapadék. Reggelre ködfoltok képződnek. Estig a délnyugati, estétől az északnyugati szél erősödik meg. 17 és 24 fok közötti alakul a hőmérséklet.

Vasárnapra északnyugat felől hidegfront érkezik szórványos záporokkal, és egyre több helyen viharossá fokozódó északnyugati széllel. 16 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!