A víz az úr

2023.06.08. 17:21

Katasztrofális állapotok uralkodnak Gyöngyöstarjánban a felhőszakadás után + videók

Gyöngyöstarjánt sem kímélte a csütörtök déli felhőszakadás.

G.R.

Iszonyatos pusztítást hagyott maga után a felhőszakadás

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Újabb fejlemények

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső emberéletet követelt a településen. Nagy Csaba, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője portálunknak korábban elmondta, – Egy embert kerestek a katasztrófavédelem munkatársai. Úgy tudtuk, a hatalmas víz egy hosszú pincébe sodorhatta be azt a felnőttet, aki után kutattunk. 

A heol.hu információi szerint időközben megtalálták a keresett embert, akinek újraélesztése nem járt sikerrel, életét vesztette. Kérdéseinkkel megkerestük az Országos Mentőszolgálatot, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Frissítés

A mentőszolgálat megerősítette, valóban riasztották kollégáikat Gyöngyöstarjánba, de egyelőre többet nem közöltek.

Olvasónktól kaptuk a borzalmas felvételeket, amelyen az látszik, a hatalmas mennyiségű víz előtt nem volt akadály, a kerítést is átszakította.

Korábban írtuk

Már a Gyöngyöstarjánba vezető úton is látszik, hogy a csütörtök déli felhőszakadás nem kímélte a környéket. Vízátfolyás nehezíti a haladást. Nagy Csaba, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a heol.hu kérdésére elmondta, Gyöngyöstarjánban is több egységgel vannak jelen, munkatársait házakba, pincékbe befolyt víz miatt riasztották. Folyamatban van a mentés.

Telefonon értük el a település polgármesterét, Kiss Viktort, akit Székelyudvarhelyen ért a rendkívüli helyzet híre. Munkatársunknak elmondta, hazaindult a településre, úgy hallotta valakit el is sodort a nagy víz. Olvasónk pedig azt jelezte szerkesztőségünknek mentőhelikoptert látott a település közelében. 

A Heves Vármegyei Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletese, Soltész Bálint elmondta, munkatársai is a helyszínen vannak a heves esőzések okozta rendkívüli helyzet következményeinek elhárítása érdekében. A környéken sárátfolyások nehezítik a közlekedést. További információt későbbre ígért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában