időjárás

2018.04.24. 15:42

Így csapott le a jégeső Egerre – Videókkal

A megyeszékhelyt sem kímélte a tavaszi vihar.

HEOL

Kedden délután Egerre is hatalmas, ellentmondás nem tűrő vihar csapott le. Szerkesztőségünk épületéből is látványos volt a néhány perces égi áldás, amelyet az alábbi videó bizonyít.

Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő portálunk kérdésére elmondta: a tűzoltók nem kaptak jelzést káresettel kapcsolatban.

Az Agria TV felvételei:

A következő napokban szerdától megélénkülő délnyugati áramlással ismét melegebb levegő érkezik térségünkbe, 23-28 fok valószínű. A túlnyomóan napos időben csak kis eséllyel alakulhatnak ki gyenge záporok, jellemzően az északi megyékben – olvasható az idokep.hu-n. Csütörtökön kezdetben napos időre van kilátás, majd egy hidegfront hatására délutántól szeles, záporos, zivataros idő várható. Északnyugaton 20 fok alatt alakulnak a maximumok, délkeleten ugyanakkor még 27-28 fokig melegszik a levegő.

Délután három óra körül hatalmas felhőszakadás zúdult Eger lajosvárosi részére is. A több mint fél óráig tartó égi áldás első felében borsó, majd annál is nagyobb jégszemek zúdultak a ház- és garázstetőkre, a parkoló autókra, valamint a virágoskertekre. Ezt követően a jégverést és a szinte függőleges aláhulló esőt egyik percről a másikra ragyogó napsütés váltotta fel.

Fotó: Szilvás István

 

Fotó: Szilvás István

 

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!