felsőtárkány

2017.08.31. 09:11

Mérges kígyók illegális tartása miatt emelt vádat az ügyészség

Veszélyes állat tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegésének vétsége miatt bíróság elé állították azt a férfit, akit idén júliusban otthonában, etetés közben harapott meg egy általa nevelt texasi csörgőkígyó.

Veszélyes állat tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegésének vétsége miatt bíróság elé állította az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség azt a férfit, akit idén júliusban otthonában etetés közben harapott meg egy általa nevelt texasi csörgőkígyó – tájékoztatta a Heolt dr. Kalmár Gyula főügyészhelyettes.

A 60 éves vádlott hosszabb idő óta tartott különböző egzotikus állatokat – köztük hüllőket is – felsőtárkányi lakásán, ahol egy hátsó teraszról nyíló helyiségben üvegterráriumokat rendezett be kígyói számára. Ezekben összesen tizenegy texasi csörgőkígyó élt, melyeket a hüllők életével foglalkozó szakember rendszeresen gondozott, etetett. A kígyók lakhelyéül szolgáló kamra bejárata fölé a vádlott „ZOO” feliratot helyezett el, az ajtóra pedig figyelmeztető feliratot ragasztott, ami az illetéktelen behatolást volt hivatva meggátolni.

Idén július 20-án a férfi kórházba került, mivel az esti órákban etetés közben a kezén megmarta az egyik csörgőkígyó, ami miatt sürgősséggel ellenszérumot kellett beadni neki. Ennek az esetnek a kapcsán szereztek tudomást a hatóságok az engedély nélkül tartott,

különösen veszélyesnek minősülő állatokról, melyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezés szerint kizárólag állatkertben, illetve cirkuszi menazsériában lettek volna tarthatók, megfelelő körülmények között. A vádlottnál foganatosított házkutatás során a természetvédelmi hatóság lefoglalta, majd elszállította a hüllőket.

A férfi ellen nyomozás indult, melynek befejeztével őt a járási ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A bíróság – az enyhítő körülményekre figyelemmel – az ügyészség által indítványozott pénzbüntetésnél enyhébb joghátrány alkalmazását is elegendőnek ítélte az elkövetővel szemben, akit egy évre próbára bocsátott.

Címkék#Bűnügyek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában