halmajugra

2017.08.29. 09:56

A hatodikosok osztálytermében tomboltak a felindult szülők

Padot borogattak, majd gyermekeket bántalmaztak. Az ügyészség vádat emelt ellenük.

Vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség két olyan személlyel szemben, akik kisdiákok bántalmazásával akadályozták meg Halmajugrán a tanóra megkezdését – tájékoztatta a Heolt dr. Kalmár Gyula főügyészhelyettes.

A vádlottak élettársak, közös gyermekük – egy kislány – az elmúlt tanévben a halmajugrai általános iskola 6. osztályos tanulója volt. A gyermek idén március 2-án az egyik szünetben összeszólalkozott, majd össze is verekedett egy 12 éves osztálytársával, egy másik lánnyal, ami miatt még aznap mindketten figyelmeztetésben részesültek.

Másnap reggel a két vádlott már iskolakezdés előtt, háromnegyed nyolckor megjelent az oktatási intézményben, hogy beszéljenek az igazgatóval a történtekről. A szülők az igazgatói irodában nemtetszésüket fejezték ki a gyermekek előző napi konfliktusa, illetve a lányuk ezzel kapcsolatos felelősségre vonása miatt, de azután látszólag megnyugodva távoztak a helyiségből. Néhány perccel később azonban váratlanul berontottak a 6. osztály tantermébe, ahol éppen megkezdődött volna a tanítás.

Az apa első lendületével felborította a középső sor legközelebbi padját, melyben két fiú ült, azután az osztály felé fordulva veréssel fenyegette mindazokat, akik a jövőben esetleg bántani, vagy csúfolni merik a lányát. Ezt követően leköpte a felborult padból földre került egyik kisdiákot, megütött egy másikat, fellökött egy harmadikat és tarkón csapott egy kislányt. A bántalmazásba ekkor bekapcsolódott élettársa, aki minden ok nélkül felpofozott egy 13 éves tanulót.

A vádlottakat a gyermekek osztályfőnöke végül csak egy másik nevelő segítségével tudta megfékezni és kilökdösni a teremből. A két elkövető cselekménye a bántalmazott diákok esetében tartós sokkhatással járt. A járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja a két szülőt. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában