hort

2017.09.07. 11:27

Tipikus módszerrel vették el az idős ember pénzét

Egy év nyolc hónap börtönre ítélt egy embert kifosztásért nem jogerősen a Hatvani Járásbíróság.

Heol

A Hatvani Járásbíróság K. Zs. I. rendű vádlottat kifosztás bűntette és kifosztás bűntettének kísérlete miatt egy év nyolc hónap börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra, míg társát, B. K. II. rendű vádlottat bűnsegédként elkövetett kifosztás bűntette miatt egy év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette – tájékoztatta a heol.hu-t Dr. Puskás Csilla az Egri Törvényszék Sajtóosztályának sajtószóvivője.

Közölte: a bíróság által megállapított tényállás szerint az első rendű vádlott 2014 szeptemberében Hatvanban a 85 éves sértettnek azt állította, hogy ő az ÉMÁSZ dolgozója és le kell olvasnia a sértett villanyóráját, valójában azonban azért ment be a sértett ingatlanára, hogy megfigyelje, hogy a sértett hol tartja a pénzét, és annak 100 ezer forint megtakarítását eltulajdonítsa. Az I. rendű vádlott az udvaron a villanyórát kezdte nézegetni, mikor a lakásból kijött a sértett fia, ezért a vádlott – a leleplezéstől tartva – sietve elhagyta az ingatlant.

Miután az első próbálkozás meghiúsult, a vádlottak Hortra mentek, ahol a 87 éves sértettnek szintén azt állították, hogy ők az ÉMÁSZ dolgozói és a villanyórát jöttek ellenőrizni. Az időskorú sértett a két vádlottat az ingatlanába beengedte. Az I. rendű vádlott megfigyelte, hogy a sértett hol tartja a pénzét, majd a II. rendű vádlott a sértettet kicsalta a fürdőszobába, miközben az I. rendű vádlott a sértett konyhában tartózkodó – korábbi agyvérzése miatt – magatehetetlen házastársa mellett elhaladva a szobába bement, és onnan eltulajdonította a sértett pénztárcáját a benne található 70 ezer forinttal együtt.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, az ellen az I. rendű vádlott védője fellebbezést jelentett be, így az ítélet az I. rendű vádlott vonatkozásában nem jogerős, másodfokon az Egri Törvényszék fog eljárni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában